decoration
decoration

Persbericht Fetishism in Embroidery

Arnhem, 10 juni 2013Paul de Vries, Paul Noppen, Lidewij Edelkoort, Ton of Holland en Jan Goemans

De Hoorn des Overvloeds ligt aan de voeten van vrouwe Justitia

Lidewij Edelkoort opent expositie fetishism in embroidery

Met de woorden: ‘Welkom fetisjisten’ verwelkomde Lidewij Edelkoort afgelopen zondag 9 juni de aanwezigen in het kantoor van Noppen de Vries Goemans Advocaten te Arnhem voor de opening van de baanbrekende expositie FETISHISM IN EMBROIDERY. Verspreid door het pand van het advocatenkantoor hangen grote schilderijen met borduurwerk.

Uitvoerend kunstenaar van de expositie is Ton of Holland. Edelkoort is zeer geraakt door het werk van Ton of Holland. Zij signaleert ook grote overeenkomsten met zijn werk en de wereld van Noppen de Vries Goemans Advocaten.

Lidewij Edelkoort en Ton of HollandEdelkoort: “Vrouwe Justitia had een onderwerp en een kunstwerk kunnen zijn van Ton of Holland, de duidelijke SM code van de blinddoek, de onmiskenbare viriele mannelijkheid van het zwaard, de inspirerende vorm van de weegschaal, die fetishistische schaal die kan ontvangen en bevatten beladen met de symboliek van het wegen, het afwegen van de stellingen en ten slotte de hoorn des overvloed met de goodies in termen van kleur, smaak, delicatesse en luxe artikelen, zelfs brands.”

Ton of Holland over zijn geëxposeerde schilderijen met borduurwerk: “Codes, signalen en gebruiken in met name de (gay) subcultuur, zijn voor mij een bron van inspiratie. De snel wisselende modes en codes zijn alleen te begrijpen voor de juiste verstaander. Via mijn kleurrijk geborduurde schilderijen laat ik letterlijk en figuurlijk de gelaagdheid van een zeer speciale scene zien.”

De expositie bij Noppen de Vries Goemans Advocaten sluit naadloos aan bij het thema van de MoBA13: Fetishism in Fashion. Een thema dat hen zeer aanspreekt en dat zij vanwege hun verbondenheid met de (binnen-)stad Arnhem graag ondersteunen: “Net als het werk van Ton, wordt ons werk gekenmerkt door out-of-the-box-denken met oog voor detail, situatie, dynamiek en de cliënt.

De expositie is toegankelijk in het kantoorpand van Noppen de Vries Goemans Advocaten aan de Jansbinnensingel 24-25 op alle dagen van de week tussen 12.00 en 17.00 uur. Voor nadere informatie zie: www.nvgadvocaten.nl.

© 2011 Noppen de Vries Goemans Advocaten